Välkomna till Malamutespecialen 2018

Planeringen för årets malamutespecial är i full gång. Allt är inte spikat ännu men vi vill redan nu presentera domaren för utställningen och påminna er om att skriva upp 2-4 november i almanackorna!

Årets domare har fött upp och arbetat med spetsar i många år. Främst är det Norsk Älghund som varit i fokus för hans arbete. På 70-, 80- och 90-talet hade han också Sibirian husky som han ställde ut och tävlade med i både medel och långdistans. Han var under en period också engagerad i avelsrådet för Sibiran Husky i Norge, som är hans hemland.

Enligt domaren själv har han ett nära förhållande till malamuten. Att han är en av få som korsat mållinjen på Finnamrkslöpet med malamuter i spannet är minst sagt ett bevis på det.

Karriären som utställningsdomare påbörjade han 1963. Första gången han dömde malamuter i Sverige var 1991. Trots allt detta har han varit här och dömt relativt få malamuter. 125 bedömningar har det blivit på de här 27 åren och ännu har han aldrig dömt vår raspecial. Det är det dock hög tid för nu och klubben vill därför hälsa alla varmt välkomna till Vaggeryd den 3:e november för att visa era malamuter för Ralf Campbell.