Vinterträffen

INSTÄLLD

På grund av osäkerheten till eventuella covid-19 restriktioner som regeringen och Folkhälsomyndigheten flaggar om. Det känns inte relevant att samla ett stort antal människor på en mindre yta med delat kök och badrum. Däremot planeras det fortfarande för genomföra dragprov till helgen i sulviken. Mer information se “Inbjudan dragprov” under “meriteringstillfällen”.

Inbjudan till Malamuteveckan 2022

Varmt välkommen till Sulviken i Jämtland vecka 6 (7-13 februari)

I år kommer Malamuteveckan att hållas i Sulviken, perfekt belägget precis vid fjällets fot! Där finns tillgång till oändliga hundkörnings möjligheter med hänförande utsikt och varierande spår! Sulviken ligger 8 mil ifrån Åre med naturen alldeles invid knutarna, det omgivande området är återhållsamt exploaterat och spåren är sparsamt trafikerade, med andra ord har vi massor av plats för oss själva!

I priset ingår organiserade turer tillsammans och tillgång till roliga preparerade spår i vacker miljö, i priset ingår också förmiddags fika och kvällsfika, föreläsningar, workshops och kvällsaktiviteter. Vi hoppas kunna göra en övernattningstur till vildmarkscampet Bringsvallen där vi sover tillsammans i kåta eller i medhavt tält. Utmärkt tillfälle att pröva hundarnas polara egenskaper och utveckla våra egna kunskaper om fritidsliv vintertid. Vi erbjuder också möjlighet till Grönt kort kurs under veckan.

HUNDKÖRNING OCH DRAGPROV
Under hela veckan så erbjuds hundkörning på skoterspår i vacker natur. Vi ordnar med gemensamma turer för nybörjaren likväl den erfarna. Vi äter lunch på fjället, njuter av hundar i sitt rätta element tillsammans med gamla bekanta och nya vänner.

FÖRELÄSNINGAR OCH AKTIVITETER
Aktiviteterna baseras på deltagarnas önskemål! Det vi kan erbjuda är: utrustnings genomgång och möjlighet att testa utrustning, praktisk styrketräning för hund, rörelseanalyser, föreläsningar om valputveckling, holistisk träning av en atlet och första hjälpen för hund, fjällsäkerhet, hur man knyter linor och andra ”bra att kunna” knutar, bygga hundgym, filmkväll, Grönt kort kurs, övernattningstur samt barnaktiviteter så som ”lära sig köra släde” och ”Skattjakt”.

ÅRSMÖTE
Lördag 12e februari planeras årsmöte för rasklubben.  Se separat kallelse: KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2022

BOENDE
• Plats i stuga eller rum i Sulviken alternativt spartansk sovplats i ”ladan” på tältsäng eller tältplats med tillgång till duch, WC och kökspentry. Bokas via sandra@hundsteg.se Boendet i Sulviken går i första hand till dem som planerar att delta under hela veckan och i nästa steg till dem som deltar färre dagar.
Stuga och vandrahem:
• Konäs (8km från Sulviken) www.konas.se
• Kallsedet (15km från Sulviken) www.kallsedet.com
Oavsett vart du väljer att bo rekommenderar vi att du bokar boende snarast, eftersom det är begränsade boende möjligheter.

ANMÄLAN: Anmälan sker till sandra@hundsteg.se
Anmälan är inte giltig förrän du betalat in deltagaravgiften.

Observera att anmälan till evenemanget och boende bokas och betalas separat!

PRIS: 1200kr person för hela veckan, alternativt dagspris 200kr/ dygn & 100kr/ dygn för ungdomar över 12 år. Märk betalning med “Malamuteveckan” & “namn på deltagare”.

  1. Swish: 123 040 44 67
  2. Postgiro: 69 79 25-6

Vi ser mycket framemot att dela den här veckan med våra medlemmar! Varmt välkomna, SPHK`S rasklubb för alaskan malamute!