Omplaceringar

ALASKAN MALAMUTES FÖR OMPLACERING


Cheenik’s Arctic Explorer Koda (Leia) SE49229/2019

 • Ögonlysning: Okänd
 • Höftledsstatus: Okänd
 • Armbågsstatus: Okänd
 • Utställningsresultat: Ej utställd
 • Dragprov: Ej dragmeriterad
 • Övrigt: Har ej provat på drag så det är okänt om hon gillar det.
  Information om hunden: Vi hjälper vår valpköpare att hitta nytt hem till tiken Leia som blir 3 år i juli. Hon är uppvuxen i en familj med småbarn och katter och det blev tyvärr väldigt stressigt för henne med småbarnen så vi söker inte en barnfamilj, för Leia’s skull. Hon är inte elak men blir osäker och kan inte koppla av med barn runt sig. Det går säkert att få henne känna tillit till barn framöver med rätt ägare som vill jobba lite med detta. Hon är van att bo inomhus och även i hundgård, både själv och med hanhund som sällskap. Leia är en stor tik och hon skulle må bra av att bo i ett lugnt hem, gärna hus på landet utan andra hundar eller med en hanhund av större ras som kompis och där hon får vara med på olika aktiviteter. Hon finns hos oss nu utanför Kil i Värmland. Maila som första kontakt för mer info.
  Kontakt: Annelie Nordanlid, cheeniks@live.com


  Ulvheims Trolle Af Frost “Akke” SE59382/2021

 • Ögonlysning: Okänd
 • Höftledsstatus: Okänd
 • Armbågsstatus: Okänd
 • Utställningsresultat: Ej utställd
 • Dragprov: Ej utförd
 • Övrigt: 
  Information om hunden: Akke är en livlig Alaskan Malamute hane på 8 Månader född 2021-09-19. Vi har tagit det otroligt tunga och jobbiga beslutet att omplacera Akke då han förtjänar ett mer aktivt hem än vad vi kan erbjuda. Han är en riktig turbohund som vill komma till ett hem med mycket aktiviteter och hundvänner. Han går ihop med alla han har träffat både människa som hund. Han har inga problem att åka bil eller i hundsläp bakom bilen. Akke är van att vara i hundgård men även inomhus, han har inga problem att lämnas ensam. Han har en mycket bra aptit och är inte känslig eller allergisk mot något. Akke behöver en tydlig ledare och förebild då han lätt spretar iväg men med lite tålamod och aktiv träning kommer du få en underbar livskamrat.
  Vi kommer vilja att ha en fortsatt kontakt med det nya hemmet och kunna följa Akkes liv även om han inte bor med oss. Vi är även gärna hundvakt åt honom om det skulle behövas i framtiden. Vi kommer att vilja besöka dig i ditt hem och se och höra vilket liv du har att erbjuda Akke. Vi har krav på tidigare erfarenhet av denna typ av ras och att man vet hur rasen behöver arbeta för att må bra. Även uppfödaren kommer att vilja ha fortsatt kontakt med det nya hemmet.
  Akke finns idag strax utanför Karlstad och det hade varit fantastiskt om du bor i krokarna men inget krav. Vi har ingen stress med att omplacera Akke då det nya hemmet går före tiden. Vi kommer vilja att ni har Akke på en prövotid för att se att allt fungerar!
  Vid intresse vill jag att du beskriver följande:
  Vilket hem du kan erbjuda Akke, var du bor, hur gammal du är, syfte med att vilja ha Akke i ditt liv, boendesituation, om du har andra djur, hur din familjesituation ser ut, hur du arbetar, tidigare erfarenhet av rasen.
  Kontakt: Thara Pettersson 073-3420662

 


Vill du annonsera om din hund som behöver nytt hem?
Fyll i följande dokument Omplacering och mejla till: Irenechristinehall@gmail.com