Presentation av 2017 års styrelse för rasklubben alaskan malamute

17091232_10154226184901850_922643333_o Ordförande: Michelle Ohlsson

Jag bor i Åre kommun tillsammans med min sambo och våra hundar. Jag skaffade min första malamute  för drygt 12 år sedan och idag har vi fem alaskan malamute’s och en blandras tik. Jag delar hundar  tillsammans med min syster och hennes man och tillsammans har vi 25 polarhundar, mesta dels alaskan  malamute.
Tillvardags driver jag ett eget företag inom hund (föreläsningar och kurser) och catering. Förutom  hundliv är matlagning och kockyrket min stora passion.

 Det bästa jag vet är att umgås med våra hundar. Vi tar släd- och skidturer, tränar klicker, rallylydnad  och spår och såklart har vi en hel del mysstunder.
Detta blir mitt tredje år som ordförande i vår rasklubb. Jag ser fram emot ett roligt år med nya och  gamla medlemmar och hoppas få komma i kontakt med många av er.
Har du några funderingar, förslag eller tankar så är du alltid välkommen att kontakta oss i styrelsen. Tillsammans utgör vi SPHK’s rasklubb för alaskan malamute.

Med vänliga hälsningar
Michelle Ohlsson


presbild Vice ordförande: Therese Lindman

Jag bor tillsammans med min sambo och i dagsläget 5 hundar, 4 malamuter och en stafford shire bullterrier, plus en liten katt på en liten gård i Småländska höglandets vildmark ca 4 mil söder om Jönköping. Uppväxt i Hanhals några mil söder om Göteborg från början. Driver idag ett litet hunddagis och jobbar som hundtränare. Med mina hundar så är det främst draget som jag brinner för, men även en hel del spår, vandring med klövja, klickerträning och annat roligt hittar vi på. Har som dröm att hitta den perfekta gården norrut, skaffa fler malamuter, satsa på medel och långdistans, meriteringar och så klart, härliga långa fjällturer!

 Har nu varit aktiv inom klubben och rasen sedan ca 4,5 år tillbaka. Sitter mitt tredje år som  v.ordförande och 4e året som webansvarig. Känner mig fortfarande ganska grön inom klubben men  trivs väldigt bra och tycker det är riktigt roligt att vara få äran att vara med fortsätta driva klubben  framåt med alla entusiaster och våra vackra hundar. 

Mvh Therese Lindman


amanda Sekreterare: Amanda Vikner 

 Vilken fantastisk ära att få bli förtroendevald till styrelsen år 2017! Mitt namn är Amanda, jag är bosatt  i Mora med mina två malamuter Yarak & Qanik samt tollaren Hjulie. Till vardags jobbar jag halvtid i en  butik i Orsa, och andra tider av dygnet driver jag mitt företag inom hundträning, tränar mestadels jakt,  lydnad & agility med tollaren samt dragträning med malamuterna.

 Jag blev inforslad som malamuteägare till dessa två fantastiska individer inom loppet av 3 veckor i  december/januari skiftet detta året, jag har under en lång tid intresserad mig för rasen men har  egentligen varit lite vemodig till att köpa en malamute eftersom det sägs att dem kräver sin ägare. Efter några års studerande och en hel del kunskap senare så ramlade Yarak och Qanik som ödet till mina händer och det är jag så tacksam över! Jag är en äkta draghunds-rookie, men har redan genomfört mitt första DP10 med ett 1:a pris och en 2:a placering på malamuteveckan i Grövelsjön med min strålande och kraftfulla Yarak.

Till styrelsen kommer jag kunna bidra med mitt stora engagemang för rasen och en hög ambition för att hjälpa till att driva vidare klubben. För min personliga del önskar jag lära mig allt om polarhundar, träningsformen, människorna och framförallt rasen alaskan malamute.

Jag ser fram emot ett riktigt lärorikt och roligt år tillsammans med klubbens alla engagerade medlemmar och den nya styrelsen.
Med vänliga hälsningar,
Amanda Vikner

 

17078679_10155098781149252_1289836461_nLedamot/Kassör: Ida Törnwall 

Min hemadress befinner sig på landet utanför Köping där jag och min sambo Tomas bor tillsammans med 12 polarhundar fördelat på; sex malamuter, fem grönlandshundar och en siberian husky. Jag håller även på med ridning och har snart gjort i 20 år och idag har jag två hästar Hundarna och jag tränar mest drag på barmark men när vädret tillåter blir det en och annan slädtur. Vardagsträning sker också i form utav skogspromenader och träningspass på brukshundsklubben. Vi tycker utställning är väldigt roligt men där är både jag och hundarna nybörjare än så länge. Min första malamute var en tik och henne köpte jag våren 2012. Finns det sedan tid över så åker jag gärna skidor och utförsåkning är det allra roligaste.

För tillfället delar jag min arbetstid mellan jobb i familjeägda möbelbutiken och som undersköterska. Jag har fått förtroende att arbeta i styrelse för alaskan malamute ytterligare ett år och det här blir nu mitt tredje år. Det är mycket att lära när man kliver in som ny styrelseledamot och det känns bra att ha något år i ryggen. Erfarenheter från styrelsearbete har jag sedan tidigare där engagemanget legat hos ridsport, kampsport och politiskverksamhet där jag fortfarande är aktiv. Jag hoppas på att tillsammans med alla medlemmar göra 2017 till ett lättsamt, händelserikt och utvecklande år.

Tills vi möts i något sammanhang önskar jag er mycket glädje med vår underbara ras!

Hälsingar Ida Törnwall

 

IMG_12791Ledamot: Peter Hultgren (bild kommer snart)

Jag håller till några mil utanför Umeå tillsammans med min fru, min åttaåriga grabb, sex hundar och en katt. Hundflocken består av fem malamuter och en grönlandshund. Jag och min fru började intressera oss för de polara raserna på grund av vår entusiasm för äventyr. Även om vi sysslar en del med utställning och tävling är det alltså på långtur i vildmarken vi trivs allra bäst med hundarna. Vi tycker även det är roligt att hålla på lite med viltspår och agility hemma på gården. Sen får hundarna givetvis följa med och klövja på våra fjällturer under barmarkssäsongen.

Vid sidan om att umgås med min son och hundintresset är klättringen den stora glädjen i livet. Bergen har alltid varit en av mina stora passioner och även den primära drivkraften för mina intressen, oavsett om det handlar om fjällvandring, sportklättring, alpina bestigningar eller att köra hund i fjällmiljö.

Det är mitt första år i klubbens styrelse och jag ser fram emot att lära mig arbetet och att få bidra med det jag kan.

 

Suppleant: Frida Björcman (bild kommer snart)

Jag är 38 år och har haft malamuter i 9 år.Vi har nu två hanar. Den ene startar dagen och tänker: skit också, en ny dag. Den andre: Tjoohooo en ny dag, vad ska vi göra nu? Man kan säga att de kompletterar varandra… Bor norr om Borås mitt i skogen vid en sjö, och förutom malamuterna så har jag och sambon Magnus Sylvén två barn och två katter. Vi drar med hundarna året om men tränar även vilt- och personspår, lite tävlingslydnad har det blivit och vandra med hundarna med klövjeväska är också kul. Har tidigare suttit med i styrelsen och tyckte det var så intressant att jag ville kandidera igen, så det här är mitt tredje år i styrelsen. Det är givande att ha inblick i arbetet med rasen och otroligt roligt med alla medlemmar och deras engagemang i sina hundar! Jag hoppas jag kan bida med lite erfarenhet från tidigare styrelsearbete och framför allt positiv anda och starkt engagemang.

 

16142845_10211686282103564_7414877459664268374_nSuppleant: Lisa Lithammer (bild kommer snart)

Jag är bosatt i Västerås och jobbar till vardags som ekonom. Fritiden ägnar jag gärna åt diverse utomhusaktiviteter där hundarna ofta spelar en central roll. Jag skaffade min första malamute för 16 år sedan. Ibland kommer dock livet emellan och hittills har jag därför bara ägt 2st malamuter. Drömmen, i sinom tid, är dock ett väl fungerande och samspelt fyrspann. Just nu har jag tillsammans med min sambo en Alaskan Malamute och en Svensk Lapphund.

Vad gör jag då här i Malamuteklubbens styrelse? Jag ser mig själv som en gröngöling som i första hand är med för att se och lära men även som en person som kan bidra med viss efterenhet och förståelse för ideella organisationers styrkor och svårigheter. Framför allt är jag med för att jag som medlem i klubben vill ha en förening som anordnar träffar och meriteringar, malamuteveckor, björnrundor och rasspecialer. Ingen kan göra allt men alla kan göra något är visserligen en gammal klyscha men oavsett så blir det (nästan) alltid roligare och lättare om man är fler som hjälps åt.

Jag ser fram emot ett år fyllt av aktiviteter och inspirerande möten med övriga medlemmar i klubben!