Vi är den nya SPHK´s valberedning!

Hej och välkommen höst!
För första gången har SPHK centrala haft sitt årsmöte digital, en ny erfarenhet för många av oss. Vi är den nya valberedningen och vi representerar de 4 rasklubbarna. Tillsammans har vi ett ganska stort nätverk men vi känner såklart inte alla, men tillsammans med er medlemmar blir det väldigt stort. Vi hoppas hitta trevliga, aktiva och arbetsvilliga personer till kommande styrelse vid årsmötet 2022.
Som många säger så handlar det inte att sitta i en styrelse utan att arbeta i en styrelse. Man behöver absolut inte kunna allt men viljan att lära sig måste finnas, det i kombination med erfarenhet och kunskap hos andra kan bli ett härligt och positivt klimat.
Vill vi ha en aktiv klubb så behöver vi hjälpas åt.

Här kommer en kort presentation av oss.
Sammankallande i SPHK´s valberedning: Camilla Eklund Engvall

Jag heter Camilla Eklund Engvall och är en aktiv kvinna som bor i Sollefteå. Tävlar i slädhundsstil i Sverige, Norge och Finland samt kör hundspannsturer i företaget CAMAS. Ställer ut våra siberian huskys ibland och har kennel Wild Tribe’s. Har hållit på med drag i 23år. Utöver föreningslivet har jag stort intresse för hundars mentalitet och är aktiv som mentaltestdomare. Varit aktiv i föreningslivet i olika styrelseposter: Ordförande, sekreterare i Siberian Husky klubben, ordförande, ledamot i SPHK NN, revisor i en liten scoutklubb, ordförande i föreningen Lag 42 Team Sollefteå, ordförande för Utvecklingskommittén i Svenska draghundsport förbundet (SDSF), valberedningen till SDSFs förbundsstyrelse.

Ledamot: Sofia Wallin

Jag heter Sofia Wallin, sitter i valberedningen för grönlandshund, växt upp med polarhund, vi hade samojeder när jag var liten som jag harvade runt med på skidor i Tornedalens myrskogar, sen köpte jag mig mina första malamuter i sena tonåren. Hade Alaska malamute i många år innan jag sakta smög mig över helt till Grönlandshund. Har meriterat en hel del dragprov genom åren, allt från korta distanser till lite längre som Polardistans och Beaver trap trail, men främsta krutet lägger jag ner på att träna hundarna för fjällturer som vi ser till att göra varje år. Vi är som mest i Lapplandsfjällen men även kört i Jämtlandsfjällen och i finska Lappland. Varit aktiv i Grönlandhund klubben de senaste åren och suttit även i distrikt och malamuteklubbens styrelse så ett litet kontaktnät kan man tänkas ha, hoppas på att jag kan bidra i alla fall lite till vår fina klubb genom att fortsätta locka nya som gamla till aktiva styrelseposter där de bidrar med sina kunskaper.

Ledamot: Jennie Kraft Hult

Jag heter Jennie Kraft Hult och representerar SPHK’s rasklubb för alaskan malamute. Vi skaffade vår första polarhund i familjen 2004 och har idag alaskan malamute, siberian husky och shiba inu. Tävlat bland annat polardistans i nordisk stil samt kört flera DP 10 och DP 60 och hoppas att i vinter få ytterligare mil i tassar och skidor. En och annan fjälltur brukar också hinnas med för att verkligen få andas och njuta! Jag är i övrigt aktiv i rasklubbens utställningssektion samt utbildad CUA och ringskereterare. Mvh Jennie

Ledamot: Helene Larsson,

Jag heter Helene Larsson är representant för samojed. Jag har haft samojed i snart 40 år och är uppfödare sedan drygt 30 år. Vi bor med våra 5 hundar på Ekerö utanför Stockholm. Under årens lopp har jag alltid varit en aktiv föreningsperson, både i styrelser och i olika verksamheter. För närvarande är jag ordförande för Mälardalen och det sista året har jag arbetat i valberedningen för Samojed.
Även om jag inte tävlar inom draget så tränar vi gärna eftersom hundarna älskar det, annars är vi ute i skog och mark och njuter av naturen. En och annan hundutställning brukar vi åka på under säsongen.

Vill du vara med och påverka själv eller lämna förslag på någon annan? Välkommen att mejla till valberedning@sphk.se