Bootcamp

Alaskan malamuteklubben bjuder in till bootcamp i Sörsjön!

25-28 november 2021.

Att starta och genomföra ett dragprov kräver förberedelser och träning- men resan är helt klart målet och det är verkligen roligt att göra det tillsammans med sin hund/hundar. Med rätt träning och inställning klarar alla att genomföra ett dragprov med godkänt resultat utan problem. Rasklubben vill arrangera en innehållsrik och trevlig träningshelg för alla medlemmar.

  • Utrustning
  • Förberedelser
  • Foder och tillskott
  • Träningsupplägg
  • Tips och trix
  • Information och regelverk
  • Praktisk träning

Att vara förbered inför sitt dragprov är precis som med alla annat, A & O. Det absolut bästa tänkbara sättet är att träna under liknande omständigheter, i rätt miljö och tillsammans med andra. Vi kommer att genomföra flera praktiska träningar där vi övar på allt som kan tänkas vara av vikt, exempelvis olika banor & distanser, omkörningar under kontrollerade former samt startlista med provtagning för att efterlikna miljön. Atmosfären ska vara helt och hållet krav- och stressfri där fokus till 100% ligger på att ha roligt, lyckas och att genomföra.  Gemensamma turer där vi bara har trevligt tillsammans och lagar lunch över öppen eld samt dricker kokkaffe och fikar i fantastiska miljöer är likaså viktigt och kommer absolut inkluderas under dessa dagar. Våra förhoppningar är att alla musher med sina hundar åker hem motiverade och med positiva upplevelser.

Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet eller tävlingsmål för säsongen. Helgen är lika betydelsefull för den mer erfarna mushern som exempelvis kan träna sina yngre hundar i liknande tävlingsmiljö under lugna och tryggare omständigheter. Men också givetvis dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till andra. Låt oss ha en härlig träningshelg tillsammans gamla rävar som nya framtida förmågor. Förhoppningsvis kan vi genomföra träningarna på snö.

Anmälan: Mejlas till anmalan.am@sphk.se Märk anmälan med ”Bootcamp och namn på deltagare”.

Pris: Endast 200 kr/person och då ingår boende tors-söndag. Dock finns det begränsade antal platser om högst 12 stycken bäddar, så det råder lite först till kvarn för boende på plats. Frukost, lunch och middag ansvarar man själv för, det finns kylskåp och frys att tillgå. Lunch som går att tillaga över öppen eld är att föredra.

Betalning: Sker via swish eller till klubbens postgiro.  Märk betalning med ”bootcamp och deltagarnamn”. Betalning är bindande och återbetalas därmed inte.

  1. Swish: 123 040 44 67
  2. Postgiro: 69 79 25-6

OBS! Sista anmälningsdag och betaldag är måndagen 8/11.

Hoppas få träffa många malamute- entusiaster som är intresserade av drag- och dragträning. Vi frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta någon i styrelsen.

Varmt välkomna!