Vi blev närmare 40 personer vid höstträffen vid Aldersjön!

En dag i föreningslivets tecken! Text: Helen Söderström

Folk körde nära 40 mil bara för att få komma och träffa likasinnade och det dök upp några nya medlemmar. Dessa hälsar vi varmt välkomna in i klubbens gemenskap!  

Många tack fick vi, men tyvärr fanns inte fotograferingen i mitt huvud så fina bilder på fina hundar fick jag inte med här. Kanske någon annan tog lite bilder under denna träff och kan dela med sig av dem?

Vi stekte hamburgare, fikade och värmde oss runt den öppna elden medan hundar som var ovana vid att stå på stakeout fick leva rövare tills lugnet lagt sig (jag tror det var en av mina hundar som vann den utmaningen).

Det blev mycket prat om både slädar, slädval samt annan utrustning som hör polarhundsvärlden till och många tips gavs till nya valpägare.

De som funderade på att skaffa sin första polarhund kom och frågade alla tänkbara frågor om våra drygt 60 hundar som var på plats och de fick se och uppleva fina representanter från alla våra raser inom SPHK. Såväl alaskan malamute, grönlandhund, samojedhund och siberian husky var på plats.

Flitigt lånades det kickbikes och grejer hit och dit för att få prova och testa sina hundar. Körsträckorna på 4 respektive 19 km nyttjades flitigt i toppenfint höstväder.

Tack för den här dagen och ha en fortsatt fin höst med era hundar!

Mvh Helen Söderström

Länk till bilder