Information WSA VM Sveg

Jag har skickat information angående WSA VM i Sveg till de som har uppfyllt de kvalkriterier SPHK har bestämt för att få delta. (Se nedan) Från början var kravet att genomföra två kvaltävlingar och det har många av er gjort. Av olika anledningar har en del endast kunnat delta på en kvaltävling. Därför har vi också valt att räkna på de förare som ligger inom 10 procent från snabbaste tid i sin klass för C hundar och inom 15 procent för B hundar släde, lina och pulka. Tillsammans är det omkring 30 till 35 slädhundsförare och nordisk åkare som kommer att delta från Sverige.

Det har kommit fram att några skulle avanmäla sig till SM i Kiruna just för att de redan fått informationen om WSA VM i Sveg. Jag tycker det är tråkigt att en del funderar på det.

SPHK har fortfarande kvar kriterierna för att få delta på WSA VM. Jag tycker det är synd om ni inte deltar på SM då det är en bra tävlingserfarenhet. Den erfarenheten kommer ni att behöva i Sveg.

Ni deltar inte bara för er egen skull, utan även för arrangören och slädhundstävlandet som sport. Har arrangörerna för få deltagare finns det inget underlag för att arrangera tävlingar. Detta påverkar utvecklingen av sporten och är viktigt för vår framtid.

mvh Anders Hörnlund
Ordförande SPHK

 

Följande har fått utskickat via mail information om anmälan till WSA. Är ni inte uppräknade skickar ni ett mail till mig eller så ringer ni på 070 56 11516.

Jessica Andersson,Tova-liza Willenfeldt, Therese Lindahl, Björn Zelander, Maja Antoniusson, Irene AX, Juhani Ahokas Löfgren, Naomi Bouwmeester, Per Jansson, Malin Granqvist, Sofia Ericsson, Camilla Eklund Engvall, Tarja Pyykkö, Annika Jansson, Camilla Buvall Juhlander, Joakim Andersson, Marie Israelsson, Petter Hillborg, Ulrika Karlsson, Mats Larsson, Simon Paulin, Lisa Lindblom, Hanna Lindblom, Kirsten Poulsen