Dopinginformation

Information kring doping för dig och din hund, som du måste känna till som tävlande!

Det är alltid du som tävlande som är ansvarig att ta reda på vilka preparat som är dopingklassade både för dig själv och din hund. Nedan hittar du länkar till RF och SDSF där du kan läsa mer själv.

Om du använder medicin mot ex.vis blodtryck, astma, nässpray, ögondroppar eller annan medicin som är dopingklassad så ska du kontakta din läkare och fråga om det finns något alternativ som inte är dopingklassat. Om så inte är fallet så ska du be att få ett intyg av läkaren där det framgår att du måste använda aktuell medicin. Intyget bifogar du dispensansökan som kan laddas ned från RF:s hemsida. Du bör också vara observant på vad kosttillskott innehåller om du använder något sådant.

Har du frågor kring hundarna så är din veterinär rätt person att tala med. Läs gärna både på SDSF:s sida och RF:s sidor vad det är som gäller så hjälps vi alla åt att hålla sporten ren.

Vilken tävling som kontrolleras vet du aldrig, varken som tävlande eller arrangör. Det är slumpvisa urval och storleken på tävlingen har ingen betydelse i det fallet.

Länk antidoping för hund
Draghundsportsförbundet: http://www.draghundsport.se/upload/dokument/Antidoping/ Antidoping%20hundar%20oversikt.pdf

Riksidrottsförbundet: http://www.rf.se/