Tävlingslicens

Varför tävlingslicens?

Jo, alla som tävlar med draghund, oavsett om det är en officiell eller inofficiell tävling och oavsett om det är på snö eller barmark, måste ha licens. Det är dock många som bara tränar draghundskörning som också väljer att skaffa licens. Licensen innefattar en försäkring, villkor och mer information hittar du hos Folksam.

Vad ska man tänka på?

Jo, bland annat följande: Licensen gäller från 1 juli till 30 juni, säsongsvis. Detta innebär att den licens som löses nu 2017 gäller tom 2018-06-30. När du tecknar licens får du ingen handling i handen utan du ser din giltiga licens på Draghundsportförbundet (SDFS) hemsida. Endast de som är medlemmar i en förening som är ansluten till SDSF kan teckna licens. Är du under 15 år behöver du inte teckna licens om du är medlem i SPHK “distrikt” (det räcker att vara familjemedlem). Är du däremot över 15 år så måste du skaffa en egen tävlingslicens.

Hur gör man för att skaffa tävlingslicens?

Börja med att betala in 250:- till SPHK Västra’s bankgiro 5413-5595. Sänd sedan ett mail till

henryc@live.se

Eller brev till

 Henry Christensen

Hagagatan 13

65227 Karlstad

I detta uppger du betalningsdag, namn, adress, telefonnummer samt personnummer och viktigt att även skriva om du har grönt kort eller ej.