Välkommen till Polardistans

Polardistans hemsidan är under uppdatering.

Planeringen och förberedelserna av Polardistans 2022 är i full gång. Tävlingen har två olika distanser 300 km och 160 km. Nytt för 2022 är att PD300 öppnas för A-hundar. PD300 kommer att genomföras som IFSS/WSA långdistansvärldsmästerskap och PD160 som mellandistanstävling, öppen enbart för registrerade polarhundar (RNB).

De exakta startdagarna för de olika distanserna och klasserna är inte fastlagda än, men Polardistans kommer att gå av stapeln från den 28 februari-6 mars 2022 i Särna.

Polardistans 2022 kommer att vara meriterande för SPHKs raser på båda distanser.

Coronarestriktioner och Covid-19 läget kan fortsättningsvis blir en utmaning, men vi hoppas att kunna genomföra Polardistans 2022 under trygga förhållande. Vi jobbar även på en plan B ifall det kommer att behövas.

Vi arbetar för att kunna öppna hemsidan och anmälan från 1 oktober 2021.

 

 

Polardistans som långdistanstävling motsvarar någorlunda de ”moderna” förhållanden vi lever under idag, nära det ursprungliga sättet att använda våra polara hundar. Grundidén med Polardistans är att pröva våra registrerade polarhundars förmåga att arbeta under längre tid där det finns förutsättningar att pröva hundarnas polara egenskaper. Polardistans är också ett av de viktigaste proven när vi utvärderar avelsdjur och resultaten av den avel vi bedrivit.

Tävlingen ligger också i linje med SPHKs stadgar.

 

previous arrow
next arrow
Slider