Välkommen till Polardistans

Polardistans 2023

Polardistans 2023 är inställt. Sedan slutet av sommaren har vi försökt att skapa en komplett organisation för Polardistans, men tyvärr har vi inte lyckats. Eftersom en del trogna funktionärer av olika anledningar valt att tacka för sig, blir arbetsbördan på de få nyckelpersoner som är kvar för omfattande för att kunna genomföra tävlingen 2023. Polardistans ligger oss alla mycket varmt om hjärtat och vi tycker att detta är oerhört tråkigt.

Parallellt med detta arbete pågår en större omorganisation inom Svenska Polarhundklubben (SPHK), som är huvudman och arrangör av Polardistans. Detta arbete påverkar även Polardistans organisation. Vi kommer att försöka bilda en särskild kommitté för Polardistans. På detta sätt kan vi säkerställa Polardistans framtid från och med 2024. Det är SPHKs ambition och önskan att ha kvar Polardistans som en tävling många år framöver. Polardistans är SPHKs egen medel- och långdistans tävling, vilken också ger oss möjligheten att utvärdera våra polara raser.

Vi väljer att se 2023 som ett ”uppehålls” år och hoppas och tror att Polardistans kommer tillbaka med förnyad styrka och stabilitet från 2024.

Många har erbjudit sig att hjälpa till som frivilliga under Polardistans 2023, vilket vi är oerhört tacksamma för, men det krävs mer än frivilliga under tävlingsveckan. Det behövs frivilliga som har tid, energi och engagemang året om, för att Polardistans ska kunna genomföras. Det är inte en ”one-man-show” att arrangera en sådan här tävling. Vi hoppas innerligt att alla ni som har erbjudit er hjälp inför Polardistans 2023 även kommer att finnas med från 2024 och i framtiden.

Vi vet att många redan har planerat att köra Polardistans och vi vet att Särna Camping, såväl som många andra ställen i och runt Särna är fullbokade.  Vi kommer istället att erbjuda en medeldistanstävling, POLARDRAGET 2023 i Särna under dagarna 9-11 mars.

Mer info om Polardraget finns i länken nedan:

https://sphk.se/wp-content/uploads/2022/11/Inbjudan-Polardraget.pdf

Vi hoppas att se många av er som deltagare och funktionärer på POLARDRAGET 2023 i Särna under vecka 10, men under lite andra förutsättningar och ett litet annat upplägg.

Varmt välkomna i Särna vecka 10, 2023.

Vänliga hälsningar,

Karina Andreasen,

Tävlingsledare

 

previous arrow
next arrow
Slider