Evenemang den 26-27/2-2022 (V.8).

SPHK – Övre norra, är en hundklubb för de Polara draghundsraserna, alaskan malmaute, samojed, grönlandshund samt siberian husky.

Vi anordna efter dialog med Piteå snöskoterklubb en dragmeritering som kommer att gå längs skoterleder/spår i Böle med omnejd.

Start- mål: Jaktkojan i Kvarnbäcken, med första start lördag kl.10:00 och Söndag kl.9:00. (mest händelse mellan 9:30-13:00).

Är man intresserad så är man välkommen att titta.

Kommer även finnas hamburgare och fika försäljning.

Tänk på att publik gärna får parkera bilar innan sandtaget (kommer finnas en skylt för gästparkering), man kan även fördelaktigt ta skotern eller promenera upp pga. begränsat med utrymme för bilar.

  • Det kommer att finnas två banstäckningar, den ena är 12 km, upp leden för Stormyrbeget och tillbaka till Kvarnbäcken.
  • Den andra banan är 3 mil och fortsätter förbi Pålberget längs med Svedalsleden, upp mot Holmträsk vidare upp mot markvägen ovan Masurberget tillbaka till jaktkojan. Allt sker efter skoterspår.

Detta är bara information så att fler vet att det kommer att komma många hundspann efter spåren denna helg (V:8), men alla andra som nyttjar spåren får naturligtvis också vara där, detta är enbart för vetskap, och ett önskemål från vår sida att om man har hund, att den är kopplad eller att man är 100 % att den kommer på inkallning om ni ser ett hundspann komma.