Inbjudan Fäboddraget

Inbjudan Fäboddraget 28-29 mars 2015

 

Back to Basic draghundskörning.

1963 Anordnades Fäboddraget för allra första gången. En klassisk draghundstävling med som mest 200 startande. Efter ett par års uppehåll är det nu dags igen. Snösäkra Koppången 3mil norr om Orsa. Mestadels lätt skogs och myrterräng. Alla som fullföljer får den traditionella Gustavspinglan.

Max 4hundar i pulkastil och max 10hundar i slädhundstil. Ingen rasuppdelning och inga meriteringar. En träff där alla kör 2*3mil.

Parkering: Samtliga parkerar åt samma håll längs med Rosentorpsvägen. Samåk gärna eller dela transport. Det är en lågt trafikerad grusväg men den måste vara framkomlig så parkera tajt och så nära diket det går. Inga hundar på kätting runt bilen.

Övrigt: Som traditionen säger så är det alltid masstart på Fäboddraget. Starten går 9.00 och vi tillämpar i år ”cold start”. Alltså kallstart viket innebär att hundarna när starten går skall vara bundna på stakeout. Inga selar får vara på. Släde/pulka får vara förberedd med utsträckta linor och säkerhetslina fäst i träd. Observera att säkerhetslina med panikhake eller liknade skall användas i slädhundstil. Enbart snöankare i starten är inte godkänt i slädhundstil. Spann med fler än 7hundar skall ha två ankaren.

Anmäl på mejl till malin_sundin@hotmail.com

Visa hänsyn i startområdet och ta det lugnt. Det finns tid och plats att köra om under de följande tre milen. Välkomna!