Polardistans 2021 blir både IFSS och WSA världsmästerskap i långdistans 2021

Meddelande från Polardistans / WSA / IFSS

Polardistans 2021 blir både IFSS och WSA världsmästerskap i långdistans 2021

Vi är glada att kunna meddela att Polardistans, långdistanstävlingen för registrerade slädhundar, har gått samman med IFSS och WSA. Genom detta unika partnerskap kommer Polardistans att erbjuda VM i långdistans på 300 km för både registrerade polarhundar (RNB 1och RNB 2) och A-hundar. Polardistans kommer att genomföras under ve 9 och pågår den 2 till 6 mars 2021 i Särna, Sverige.

Detta kommer att bli den största ”slädhundsfestivalen” som någonsin genomförts i Europa. Från den 2 till 14 mars 2021 förväntas närmare 500 registrerade polarhundar och A-hundar att tävla om VM-titlar i nordisk stil och släde i sprint och medeldistans, nordisk stil och släde i långdistans. Tävlingarna genomförs på tre platser (Särna, Ramundberget och Åsarna) i mellersta Sverige.

På Polardistans 300 km tävlar man om VM titlar för registrerade slädhundar i 1- 4 spann nordisk stil, 8- och 12-spann släde. Med A hundar tävlar man i 8- och 12- spann släde. Tävlingen genomförs enligt IFSS långdistansregler kompletterade med Polardistans till läggsregler. På Polardistans kommer som tidigare år 160 km att genomföras i nordisk stil och släde, men utan VM status.

Vad som kommer att hända de närmaste månaderna när det gäller Covid-19-pandemin i världen vet vi inte. Vi kan få nya regler och reserestriktioner som kan påverka hur VM bör eller kan arrangeras. Därför kommer Polardistans, WSA och IFSS att fatta ett slutgiltigt beslut den 1 december 2020 om världsmästerskapen på snö 2021 kan genomföras.