Piteå Polar Dog Show 2019

http://sphk.se/ovre-norra/event/pitea-polar-dog-show-2019/

Presentation Domare för våran officiella utställning Piteå Polar Dog Show 2019

Tuula Pratt, Finland

Jag heter Tuula Pratt och jag bor i Haparanda på den finska sidan. Jag har delat mitt liv med samojed sedan 1967. Intresset växte för både rasen och hundintresset i allmänhet och har fördjupats genom åren. Vi började med hanar, den första tiken förvärvades 1980, men den första kullen föddes 1986. Jag födde upp samojeder med min mamma, vi fick nästan 30 kullar och vi har fått Humoresque-prefix Vuolasvirta priset (jämförelse i Sverige är det Hamilton priset och för vår rasklubb Uppfödarpriset).

Jag blev utomlands domare i början av 1990-talet. Jag dömer flera raser från grupp 5 och alla raser i grupp 8. Erfarenhet som samlats från flera länder och jag har också dömt ett antal specialutställningar, till exempel raserna Samojed och Siberien Huskie. Den mest avlägsna land där jag dömt de arktiska raserna är Nya Zeeland.

Polarhundklubbens utställningar är redan bekanta för mig sen länge av den anledningen att vi har besökt dem själva med våra egna samojeder i norra delen av Sverige. Jag önskar er alla en bra utställningsdag och det ska bli trevligt att träffa er på övre norras Polarklubbsutställning.

Tuula Pratt