Tävlingslicens

Varför tävlingslicens? 
Jo, alla som tävlar med draghund, oavsett om det är en officiell eller inofficiell tävling och oavsett om det är på snö eller barmark, måste ha licens. Det är dock många som bara tränar draghundskörning som också väljer att skaffa licens.
Licensen innefattar en försäkring, villkor och mer information hittar du hos Folkdam
Vad ska man tänka på? 
Jo, bland annat följande: Oavsett när på säsongen du tecknar licens så gäller den endast för innevarande säsong. Du får fr.o.m. i år ingen licens i handen att visa upp utan det kommer att finnas en lista på SDSF hemsida www.draghundsport.se över alla som innehar giltig licens. Endast de som är medlemmar i en förening som är ansluten till SDSF kan teckna licens. Är du under 15 år behöver du inte teckna licens om du är medlem i SPHK “distrikt” (det räcker att vara familjemedlem), är du över så måste man skaffa en egen tävlingslicens.
Hur skaffar du licens ? Du betalar in 250:- till SPHK Mälardalen på Bankgiro nr: 0171-5788
På alla licenstagare vill vi ha (namn, adress, tfn, mobil, e-post, personnr). Skulle du mot förmodan inte få plats med detta i fälten för bank och Plusgiro betalning skriv in personnummer och sänd resterande uppgifterna med E-post till kassören för att komplettera dina uppgifter enligt ovan. När uppgifterna skickas in till SPHK Mälardalen,samtycker du därmed till att vi får behandla personuppgifterna.

Licensen är inte bara ett måste för att få tävla på officiella tävlingar i draghund, undantagna SBK-förare på SBK-arrangemang, utan gäller även som försäkring vid träning m.m. Det inträffar några fall varje säsong, i regel under träning, att förare skadar sig på något sätt. Därför behöver man inte vänta till dagen före man ska köra sin första tävling med att lösa licens.