Grönt Kort kurs

SPHK Mälardalen inbjuder till kurs i Gröna kortet den 17-18 JUNI 2017

Lör 17 juni 10.00 – 15.30
Sön 18 juni 10.00 – 13.00

Plats: Märsta Brukshundklubb

Pris: 400:- för medlem i SPHK, övriga 500:- (Begränsat antal deltagare)

I priset ingår: Lunch och fika på lördagen samt fika på söndagen. Vid behov kan du låna linor, selar och fordon.
Kursledare: Gabriella Nordgren SPHK Mälardalen

Sista anmälning och betaldag är 7 juni, anmälan är bindande.

BG: 171-5788, SPHK Mälardalen

Anmäl och eventuella frågor till: nellanordgren@hotmail.com

Du som tänker tävla med hund måste ha ett så kallat ”grönt kort”. Tävling med hund innebär hänsynstagande till djuren, men även till medtävlare och publik. Det finns tävlingsregler som styr hur man skall bete sig på tävlingsplatsen och tävlingsbanan. Det är viktigt att alla som sysslar med draghundstävling känner till och följer dessa regler och föreskrifter.
Innehåll:
– Teoretiska kunskaper om att tävla med draghund.
– Regler och bestämmelser för tävling och djurhållning.
– Uppträdande på tävlingsplatsen.
– Skötsel och nödvändig egenvård av hund.
– Genomgång av utrustning.
– Dragträning på uppmärkt slinga.

Övrig information:

Deltagarna får själva gå in på Draghundsportförbundets hemsida sdsf@draghundsport.se och hämta reglerna, IFSS svenska översättning och de nationella tilläggsreglerna för genomläsning före kurs, och ha med sig frågor till kursen där kursledarna kan hjälpa och förklara.

För att kunna få grönt kort och sedan lösa licens så måste man vara medlem i en klubb ansluten till draghundsportförbundet. Deltagarna kan redan innan kursen själva registrera sig på draghundsport.se under fliken Medlemssidor/Bli medlem om de inte redan finns med där.

En utskrftsvänlig version finns här.