Föreläsning & trivsel under rasspecialen

Nu är det dags att anmäla sig! 

Rasklubben för grönlandshund arrangerar rasspecial lördag 16 september, Herrfallets camping i Arboga, se separat annons på hemsidan.

Trivselkväll med föreläsning, fika och snacks

Lördag kväll, 18:00, gästas vi av leg. veterinär Emmy Sundström som kommer att föreläsa om genetik och avel, (arv och miljö) och de problem som är förknippade med en liten och arbetande ras. Emmy har goda kunskaper från sin utbildning men även från sitt genbanksarbete med andra arter. I sitt dagliga arbete har hon även skapat sig insikter och kunskaper om vanliga skador och problem hos våra hundar.

Emmy har en egen veterinärpraktik, Mellifera Veterinärtjänst, utanför Uppsala (http://www.mellifera.n.nu). Hon driver även, tillsammans med sina föräldrar, Uplands Honung. Emmy föder upp islandshästar, gotlandskaniner, gestrikefår och hedemorahöns. Förutom detta har hon två hundar, en siberian husky och en dalmatiner och hon är mycket intresserad av utfodring och problematiken runt aktiva hundar.

På den egna kliniken erbjuder Emmy vaccinationer, besiktning, EU-pass, hälskolontroller, foderrådgivning, och övriga förekommande behandlingar som en veterinärpraktik erbjuder. Hon gör även hembesök för att minska stress och ge vård i en för djuret trygg miljö.

Under helgen finns chans att få hjälp med t.ex. vaccinationer, pass och ev. andra mindre ärenden. Boka gärna detta i förväg, så att Emmy ser vad hon behöver packa, samt att tiden kan disponeras bra.

Prisexempel:
Vaccination hund, DHPPI2: 250 kr
Eu-pass och vaccination mot rabies: 600 kr.
Vaccination, chipmärkning och besiktning av valpkull: 450 kr/valp

Vi kommer att skylta vid Herrfallets camping så ni hittar till konferenslokalen

Vi i styrelsen hälsar alla varmt välkomna!